Nasze propozycje

W niektórych polskich domach istnieje wyraźny podział na śniadanie wielkanocne i wielkanocny obiad (zazwyczaj dość późny). W innych śniadanie zaczyna się na tyle późno, że w zasadzie staje się ono wczesnym obiadem.
Gdzie indziej znowu wielkanocną niedzielę zaczyna się śniadaniem, które płynnie przechodzi w obiad, a ten w kolację. Co tu dużo mówić – w większości polskich domów Wielkanoc kręci się wokół stołu.
I choć smaki (oraz gusta) ciągle ulegają modyfikacjom, zaś rożne mody kulinarne oraz rosnąca świadomość na temat żywienia coraz bardziej odmieniają wielkanocne stoły, to jedno wydaje się niezmienne: czy stół się ugina, czy nie, chodzi o radosne świętowanie. Wielkanocne potrawy są znakiem tego świętowania, ale jednak nie jego treścią.
Serdecznie zapraszamy do współpracy!
Menu wielkanocne
-Jaja faszerowane śledziem
-Biała kiełbasa w sosie polskim
-Jaja faszerowane pieczarkami
-Galaretka z kurczaka
-Sałatka jarzynowa
-Pasztet domowy
-Ozorki w galarecie
-Pieczeń wieprzowa
-Łosoś w galarecie
-Delikatny śledzik w oliwie z cebulką
-Schab po warszawsku w galarecie
-Befsztyk tatarski otulony cebulką i ogórkiem kwaszonym
-Wielkanocny żur z chrzanem na wędzonce
-Schab pieczony ze śliwką
-Ciasta: Mazurek, Babka piaskowa, Sernik, Makowiec