Nasze propozycje
Dobrze przygotowane menu to nie tylko zestaw potraw - to cała strategia. Na początek spotkania najlepiej podać lekkie przekąski do pochrupania. To da nam czas na przygotowanie produktów wymagających krótkiego grillowania (do 20 min): warzyw i gorących przekąsek.
Gdy goście zaspokoją pierwszy głód, łatwiej im będzie czekać na długo pieczone mięsa lub ryby. Do grillowanych mięs i ryb podajemy bagietkę, pieczone ziemniaki (dobrze je najpierw podgotować) lub opiekany na ruszcie chleb, posmarowany oliwą z ziołami.
Tworząc menu, weź pod uwagę rodzaj okazji oraz preferencje Twoich gości. Jeśli wyprawiasz przyjęcie urodzinowe dla swojego dziecka, dania różnić się będą od tych, które przyrządzisz z okazji zaślubin. W obu przypadkach ważna jest jednak różnorodność. Pamiętaj, że są osoby, które ze względu na przekonania bądź alergie nie tolerują pewnych rodzajów żywności. Niech Twoje menu zawiera nie tylko mięsa, ale również ryby, grzyby, sery, warzywa i owoce.
Serdecznie zapraszamy do współpracy!
Menu grillowe
-Karkówka marynowana w świeżych ziołach
-Pierś z kurczaka w ziołach
-Kiełbaska wędzona z grilla
-Biała kiełbaska w marynacie
-Łosoś grillowany z cytrynową nutką
-Łosoś grillowany z warzywami
-Kaszanka z cebulką
-Pierś z kurczaka faszerowana ricottą szpinakiem i suszonymi pomidorami
-Udziki z kurczaka w marynacie staropolskiej
-Warzywa grillowane (papryka ,bakłażan,cukinia)
-Szaszłyk drobiowo-warzywny
-Ziemniaki pieczone
-Smalec domowy
-Mix świeżych sałat z rucolą w sosie włoskim
-Ogórek małosolny
-Sałatka grecka
-Pomidor z cebulką
-Sałatka wiosenna